ÉLET Biztosítások

"Bár a nyugdíjkilátások romlásával az öngondoskodás elfogadottsága egyre javulni látszik, a hazai lakosság öngondoskodási szokásait számszerűsítő OTP Öngondoskodás index ismét veszített értékéből szeptemberben. A lakosság nettó megtakarítása ugyan nőtt az elmúlt években, pénzügyi vagyona csökkent, hiszen főként csak hitelek visszafizetésről volt szó - derült ki a Portfolio.hu Öngondoskodás konferenciáján.

Bár a háztartások nettó megtakarítási rátája a válság óta a 0-ról jelentősen emelkedett, ez szinte tisztán a hitelek visszafizetésének volt köszönhető, a háztartások pénzügyi eszközei ugyanis az idei első félévre soha nem látott alacsony szintre süllyedtek. A lakossági hitelezés elterjedésével ráadásul a háztartások nettó kamatbevétele is negatívvá vált az elmúlt évtized közepén.

A magyar lakosság pénzügyi eszközeinek 8 százaléka készpénz. Ilyen magas készpénztartási hajlandóság az EU-ban csak Szlovákiában, Szlovéniában és Görögországban volt, bár a többi régiós ország sem mutatott e tekintetben nagyon más képet - mondta Szigel Gábor, az MNB szenior elemzője. Bár hosszú távon a magas készpénz használat nem kedvező, ám vannak ennek jótékony hatásai a költségvetésre. A készpénz az MNB számára ugyanis nem kamatozó forrásnak számít, de ha alacsonyabb lenne a készpénztartás, az MNB kötvények mennyisége nőne, ami viszont kamatozó, és rontaná a bank eredményét, ami aztán a költségvetésnél csapódna le.

Az öngondoskodás megítélése összességében pozitívan változott az elmúlt félévben, legalábbis az OTP öngondoskodási felmérése szerint, ennek ellenére az Öngondoskodás index értéke az elmúlt évben folyamatosan csökkent az amúgy sem magas szintről; idén szeptemberben 32 pontot tett ki - tájékoztatott Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. Az emberek az öngondoskodást egyre inkább egyfajta szükséges rossznak látják többnyire, a felmérés szerint ugyanis 71 százalékuk látja pénzügyeit kiszámíthatatlannak hosszú távon. Különösen a nyugdíjellátással kapcsolatban nagy a bizonytalanság, a megkérdezettek 80 százaléka szerint ugyanis az állami nyugdíj nem lesz elég. Ráadásul nem hogy nyugdíjcélokra, de váratlan helyzetekre is egyre kevesebben tesznek félre - az index szerint - a megtakarítások pedig átlagosan 17 havi visszafogott kiadásra lennének elegek - a válaszadók szerint."

(Forrás: portfolio.hu)

Az életbiztosításnak egy család életében az a szerepe, hogy ellensúlyozza a jövedelmi viszonyokban hirtelen bekövetkező változásokat, melyek lehetnek egy váratlan esemény, illetve egy előre kiszámítható időpont elérésének (például házasságkötés, gyermek iskoláztatása, nyugdíjas kor elérése) következményei.

A Prémiumalkusz Kft. biztosítási kínálata széleskörűen elégíti ki ügyfeleink különböző élethelyzetekben felmerülő igényeit. Olyan termékskálát kínálunk ügyfeleinknek, amelyből egyénre szabottan állítható össze a személyi tragédiákra fedezetet nyújtó és a család anyagi stabilitását legjobban szolgáló biztosítási csomag.

Üzletkötőink előzetes igényfelmérését követően megismerkedhet a különböző élethelyzetekre megoldást nyújtó biztosítási szolgáltatásainkkal, egyben segítségünkkel kiválaszthatja az Ön egyéni igényeinek leginkább megfelelő megoldásokat.

Kinek érdemes kockázati életbiztosítást kötnie?

Amikor az emberek életük azon szakaszába érkeznek, hogy családot alapítanak és a gyermekek születésének örömteli eseménye is bekövetkezik, kialakul a felelősségteljes gondolkodás és a gondoskodás. A legtöbb családfő mindent megtesz azért, hogy szerettei jólétben élhessenek, ezért sokat dolgoznak és gyakran eladósodnak.

Egy váratlan tragédia azonban megszünteti a családfő által nyújtott biztonságot és jólétet a család többi tagja számára. Erre az eseményre senki nem készül és nem is szívesen gondol, ám sajnos megtörténhet. Ilyen esetben egy kockázati életbiztosítás továbbra is anyagi biztonságot nyújthat a családnak és így fenntarthatják korábbi életszínvonalukat.

Ingatlancélú hitelkérelmek mellé egyszerűsített és bővített fedezet is köthető! Munkatársaink megkeresik az Ön személyének legmegfelelőbb fedezetet a legkedvezőbb díjtétel mellett!

Befektetéshez kötött életbiztosítások, megtakarítás jellegű szolgáltatások (unit linked)

Korszerű befektetési lehetőség, a befektetési alapok és az életbiztosítás rugalmas kombinációja. A befektetési biztosítások kettős célt szolgálnak, egyrészt életbiztosítási védelmet, másrészt kedvező hozamú megtakarítási lehetőséget nyújtanak. Ezen megtakarítási programok keretében Ön kisebb vagy nagyobb összeget rövid vagy hosszú távra is kedvező feltételekkel fektethet be, mely segítségével évek alatt halmozhatja fel azt az összeget, amelyre egy későbbi időpontban Önnek, vagy családjának szüksége lesz (például házasságkötés, gyermek iskoláztatása, célok megvalósítása, nyugdíjas kor elérése)

A gondoskodás és a takarékoskodás egyre szélesebb körben alkalmazott formája a befektetési egyésgekhez kötött (unit linked) életbiztosítások.


Hosszú távú céljai vannak? Takarékoskodna, de úgy gondolja nem tud félretenni? Gyermeke jövőjéről szeretne gondoskodni?

A unit linked -befektetési egységhez kötött- életbiztosítás tulajdonképpen egy hosszú távú befektetés kockázati fedezettel bővítve. Az ügyfél által fizetett díjakat a biztosító befekteti és a futamidő leteltével az ügyfél visszakapja a befizetett tőkét és az azon képződött hozamot is. Az ügyfél megválaszthatja, hogy a biztosító milyen portfólióba fektesse a befizetett díjakat (ezek a befektetési egységek) a kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően.

A lejáratkori összeg magánszemély szerződő esetén 10 éven túl továbbra is SZJA és kamatadó mentes. Ez egy kiváló módja a gyermekeink önálló életkezdéséről vagy távoli jövőbeni céljaink finanszírozásáról való gondoskodásnak. A kockázati elemek (betegség, baleset, halál) lehetővé teszik, hogy egy nem várt tragédia esetén a család anyagi biztonsága megmaradjon.

Mi díjmentesen megkeressük és megkötjük Önnek a piacon fellelhető legoptimálisabb terméket. Minden ügyfelünknek személyre szabott egyéni ajánlatot dolgozunk ki. Amennyiben további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Ajánlatainkkal szívesen állunk rendelkezésére!

PREMIUMALKUSZ KFT.  |   © Minden jog fenntartva.                  |   Mergen Szoftver